Smoothie med mango og banan

Godt som mellommåltid med smak av mango og banan

Antall porsjoner: 1

Ingredienser

90 ml (6 ss.) Nutrini sondeernæring
40 g (ca. ½ dl.) mango i terninger
40 g (½ liten banan) banan i skiver
5 ml. (1 ts.) rapsolje

Fremgangsmåte

Bland mango, banan og rapsolje i en mikser eller blender, med halve mengden sondeernæring for å redusere risiko for biter. Tilsett resterende mengde sondeernæring og miks sammen en kort stund til. Server romtemperert eller varm en kort stund i mikrobølgeovn til lunken temperatur. Rør godt og server. Denne matretten har en yoghurtkonsistens direkte etter blanding, men tykner etter en stund til kremkonsistens.

Frosne mangoterninger kan kjøpes i dagligvarebutik. Tines i kjøleskap eller mikroovn før bruk.
Ingrediensene er gluten- og laktosefrie. Sondeernæringen er glutenfri og laktosefattig.

Næringsinnhold pr. 100 ml (1 dl):
Oppskrift med Nutrini Multi Fiber: 100 kcal, 1,4 g protein, 4,3 g fett, 13 g karbohydrat, 1 g fiber, 70 g vann.
Oppskrift med Nutrini: 100 kcal, 1,4 g protein, 4,3 g fett, 13 g karbohydrat, 0,7 g fiber, 70 g vann.
Oppskrift med Nutrini Energy: 120 kcal, 2,1 g protein, 5,3 g fedt, 15,7 g karbohydrat, 0,7 g fiber, 66 g vann.