Kvarg med banan og havreputer

Rask og enkel frokostoppskrift med Nutrini sondeernæring

Antall porsjoner: 1

Ingredienser

90 ml (6 ss.) Nutrini sondeernæring
50 g (ca. ½ banan) banan
30 g (2 ss.) kvarg
9 g (5 ss.) havreputer

Fremgangsmåte

Hell alle ingrediensene i en mikser eller blender. Miks ingrediensene til blandingen er helt glatt. Server romtemperert eller varm en kort stund i mikrobølgeovn til lunken temperatur. Rør godt og server. Denne matretten har en lett konsistens direkte etter blanding, men tykner etter en stund til en tykkere yoghurtkonsistens.

Tips:

Ved glutenintoleranse – bruk glutenfrie havreputer. Sondeernæringen er glutenfri. Ved laktoseintoleranse – bruk laktosefri kvarg med høyt fettinnhold, alternativt gresk yoghurt. Sondeernæringen er laktosefattig.

Næringsinnhold pr. 100 ml (1 dl):
Oppskrift med Nutrini Multi Fiber: 110 kcal, 3,7 g protein, 3,9 g fett, 14,7 g karbohydrat, 1,1 g fiber, 80 g vann.
Oppskrift med Nutrini: 110 kcal, 3,7 g protein, 3,9 g fett, 14,7 g karbohydrat, 0,8 g fiber, 77 g vann.
Oppskrift med Nutrini Energy: 130 kcal, 4,4 g protein, 4,9 g fett, 17,4 g karbohydrat 0,8 g fiber, 77 g vann.