HVA SLAGS SONDEMAT SKAL BARNET MITT HA?

Hvis dere i samråd med barnets lege har bestemt dere for å starte med sondemat, er det ulike strategier som kan vurderes, avhengig av barnets fysiske funksjonshemning og graden av spisevansker. Hvis barnet ditt fortsatt kan spise trygt gjennom munnen, kan for eksempel mat gjennom munnen kombinert med sondemat være et alternativ. En klinisk ernæringsfysiolog vil hjelpe dere med å sette sammen en ernæringsplan med sondemat som vil være tilpasset barnet og familiens daglige rutiner.

TILPASNING AV BARNETS ERNÆRINGSPLAN

  • Barnet kan få vanlig mat og sondemat som tillegg (ferdig eller hjemmelaget sondemat)
  • Hvis legen anbefaler at barnet ditt fortsatt trygt kan spise litt selv, kan barnet få vanlig mat i tillegg til sondemat (ferdig eller hjemmelaget)
  • Barnet kan få sondemat som eneste ernæring. Sondemat fås ferdigprodusert, kan være hjemmelaget og man kan blande ferdig sondemat med vanlig mat.

VIKTIG: Hvis du vurderer hjemmelaget sondemat, eller en blanding av ferdigprodusert sondemat og vanlig mat, ta alltid kontakt med barnets lege eller klinisk ernæringsfysiolog før du starter.

SONDEMAT FRA NUTRICIA – INFATRINI, NUTRINI OG NUTRINIMAX

Sondemat inneholder alle næringsstoffer barnet trenger; karbohydrater, proteiner, fett, vitaminer, mineraler og vann. Alle barn er forskjellige og har ulike ernæringsbehov, og derfor har vi i Nutricia et stort utvalg av sondemat. Nutricias mange varianter gjør at du og helsepersonell enkelt kan finne den sondeernæringen som passer for nettopp ditt barn. Hvilken sondemat barnet ditt bør ha, avhenger blant annet av vekt, høyde, aktivitetsnivå, helsetilstand og hjemmesituasjon.

Infatrini, Nutrini og NutriniMax fra Nutricia består av ulike løsninger som er tilpasset for å møte barnets ernæringsbehov. Sammen med lege og klinisk ernæringsfysiolog kan du finne varianten som passer best for barnet ditt.

Les mer om sondeernæring fra Nutricia

Infatrini, Nutrini og NutriniMax fra Nutricia er næringsmidler til spesielle medisinske formål og er beregnet til ernæringsbehandling av sykdommer og medisinske tilstander og skal brukes under medisinsk tilsyn.

 

Nutricia Nutrini flaske

NUTRINI SONDEERNÆRING MED VARIASJON

Hjemmelaget sondemat med Nutrini som base

Vurderer du å blande vanlig mat med Nutrini sondeernæring? Ta en nærmere titt på oppskriftene våre med Nutrini. Oppskriftene er utviklet, gjennomgått og ernæringsmessig beregnet av klinisk ernæringsfysiolog med lang erfaring innenfor sondeernæring til barn. Oppskriftene er kun ment for magesonde ved bruk av sprøyte, ikke ved bruk av pumpe.

Se oppskrifter med Nutrini sondeernæring med variasjon